SKÅL KLUBU KVARNER POTVRĐENO DOMAĆINSTVO SVJETSKOG SKÅL KONGRESA 2022. GODINENa danas održanoj on line sjednici Generalne skupštine Skål International udruženja Skål klubu Kvarner jednoglasno je potvrđeno domaćinstvo Svjetskog Skål kongresa, koji će se održati od 13. do 18. listopada 2022. godine.

Kako je, nažalost, zbog pandemije Covid-19 virusom otkazan je Skål kongres, koji se upravo ovih dana trebao održati u Opatiji i Rijeci, pod motom “SKÅL CONGRESS IN THE EUROPEAN CAPITAL OF CULTURE 2020”, turistički djelatnici s Kvarnera nisu odustali od jedinstvene prilike da predstave svoju regiju predstavnicima najvećeg svjetskog udruženja turističkih profesionalaca.

Ponovljenu zahtjevnu kandidaturu Kvarnera, Opatije i Rijeke na današnjoj sjednici Generalne skupštine predstavila je dr.sc. Irena Peršić Živadinov (predsjednica Skål Kluba Kvarner u dva mandata i direktorica TZ Kvarnera) te je Kvarneru jednoglasno i uz veliku podršku kolega iz cijelog svijeta povjereno domaćinstvo ovog događanja koje ima nemjerljiv značaj za turizam destinacije i cijele Hrvatske. Tamara Černeka, predsjednica Skål kluba Kvarner je u uvodnom obraćanju naglasila da su trenutni izazovi i kriza s kojom se suočava svjetski turizam učvrstio želju turističkih djelatnika s Kvarnera da domaćinstvo 2022. godine bude besprijekorno odrađeno.

Skål klub Kvarner ove godine slavi 10 godina djelovanja, a osnovan je zaslugama Katice Hauptfeld, vlasnice poznate turističke agencije Katarina line, koja je ubrzo oko sebe okupila neke od najutjecajnijih turističkih djelatnika Kvarnera i koji su zajedničkim snagama, projektima i idejama vrlo brzo postali zapaženi u krugovima Skål Internationala na međunarodnoj razini. Tako je i ova kandidatura i dobivanje domaćinstva kongresa u 2020. i ponovno u 2022. godini velikim dijelom njena zasluga.

Očekuje se kako će za vrijeme ovog prestižnog međunarodnog događanja u 2022. godini na Kvarneru boraviti oko 1.000 sudionika među kojima su mnogi vlasnici utjecajnih turističkih agencija i touroperatora kojima će se imati prilika pokazati turistički potencijal regije i koji će na taj način još uspješnije u budućnosti nuditi naše turističke kapacitete svojim klijentima.

Prestižna titula d'Honneur of Skål International danas je dodijeljena dr.sc. Zlatanu Fröhlichu, predsjedniku HGK Zagreb i predsjedniku Nacionalnog vijeća Skål Hrvatska.

SKÅL International, međunarodna je organizacija turističkih menadžera koja broji oko 14.000 članova okupljenih u preko 340 klubova u više od 100 zemalja širom svijeta i najveća je u sektoru turizma. Članovi SKÅL Klub Kvarner, su profesionalci u turizmu Kvarnera (hotelijeri, agencije, turističke zajednice, predstavnici akademske zajednici i drugi). U Hrvatskoj još djeluju Skål klubovi Zagreb, Dubrovnik i Split.